Posted on

Gaudenz Assenza

I have known many, liked not a few, loved only one, I drink to you.

 

 

Remake tohoto filmu brzy natočí Ondřej Hála // Josef Lada byl náš největší malíř, zvláště když se podíváme na jeho kousky jako Plakát filmu Alena, Stávka domácích zvířat, Rafael Kubelík diriguje nebo Jak to zařídí Anglie. // Šedesátá léta jsou děsivý humbuk. My, kterým se dodnes zvedá žaludek z nechutných kýčů Suchého a Šlitra, ze zfušovaných filmů Formana a Menzela, z propastně stupidních a nekonečně hloupých próz Škvoreckého, Vaculíka a Gruši, deviantkoidní poesie Václava Hraběte a pozdních olezlostí Jana Skácela a Vladimíra Holana, ani Beatles, dementní série několika nudných melodií a nablblých textů, nepomůžou. Oč krásnější jsou léta sedmdesátá, osmdesátá a devadesátá! Vrcholná tvorba Davida Lynche, Woodyho Allena, Jana Švankmajera , komedie Macourka a Lipského, Smoljak a lepší půlka Svěráka, literární tvorba Thomase Bernharda, pnutí pražských bytových filosofických seminářů, písně udvačů z Těšína a komedie Mela Brookse, bratří Zuckerů a Frat Packu, seriály jako Království, major Zeman, Nemocnice na kraji města, Twin peaks a Jistě, pane ministře. Miloš Zeman. Milan Knížák. Radomil Uhlíř. A pochopitelně, Monteiro a Rivette! // Jak obědvá waiders (poté, co oběd s ním odmítne Lenka Vobrubová) : Benedikt, Bernard, Medovina a Zvěřina.

Hedvíček píše: Bylo to v nove budove nad hospodou pod porodnici, v rohu ulic Kozlovska a trida Lidovych milici, co se dneska jmenuje "Avenida generalissimo Vaclav Havel" nebo tak nejak. Tehdy se to jmenovalo "Trida Lidovych milici" a nam to pripadalo (pomerne) normalni.

Putna píše: A že kdo hřeší proti kráse, hřeší proti Bohu. Kdo skládá a kdo lidem ke zpěvu předkládá nevkusné písně s náboženským obsahem, hřeší proti Bohu. A naopak: Haendel byl všechno jiné než zbožný člověk, byl to hudební podnikatel a osobně spíš cynik – ale napsal Mesiáše.
Snobství? Estétství? Ne. Teologie, pánové a dámy.

při natáčení

po natáčení

taky po natáčení

 

 

 

About oldwaiders

Heimatdichter

7 responses to “Gaudenz Assenza

  1. asTMA ⋅

    Co Ty to, milý Waidersi, s těmi fotkami tropíš, že se vždycky aspoň jedna nezobrazí?

  2. Balde

    Při čtení tohoto blogspotlu jsem se smíchy za břicho popadal. Začátek fenomenální, střed pravdivý a závěr třesknutě vtipný. Jsi čím dál tím lepší, Waide? Jak to jen děláš?

  3. waiders

    jsem totiž Sekvestor nového žití. to činí lidi lepšími.

  4. waiders

    teď už je to snad v pořádku, jinak jsem proslulý svými technickými neschopnostmi, takže je vlastně zázrak, když sem nějaká fotka vůbec přistane.

  5. asTMA ⋅

    No, já ji nevidím ani teď, mám tam takový… jakoby čtvereček. Totiž obdélníček. No nic, nezbude než se spolehnout na vlastní bujnou představivost.

  6. waiders

    je to kuriózní, ta fotka tam někdy vidět je a někdy ne. já tam např. teď nemám ani ten čtvereček.

  7. Možná na IMDB nemají rádi deeplinking/leeching, či jak se tomu správněPřímé zobrazení bez refereru funguje, jestli s, uvidíme: http://i.imdb.com…4919930_400.jpg

Leave a comment